Projekti in mednarodno sodelovanje

ORGANIZACIJA MEDNARODNIH DOGODKOV

Organiziramo in izvajamo mednarodne dogodke na različnih zahtevnostnih ravneh, bodisi kot nosilec bodisi kot soorganizator. V novembru 2015 napovedujemo konferenco Črna gora na poti v EU: Borza znanja in izkušenj.

MEDKULTURNI DIALOG

V tretjem tednu junija sodelujemo pri organizaciji in izvedbi tradicionalnega festivala TEDEN KULTUR, katerega nosilec je Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Celotedenski festival, ki v Novem mestu poteka že od leta 2009, odseva medkulturnost mesta, oder, mikrofon in kuhalnico pa za en teden predaja predstavnikom različnih kultur, ki živijo tu in na različne načine ohranjajo svoje izročilo. V tem tednu ga predstavijo širši javnosti v obliki kulturnih, izobraževalnih in kulinaričnih dogodkov.  Vsi dogodki so zasnovani tako, da skupaj nazorno podpirajo sporočilo, da je Novo mesto narodnostno zelo raznoliko in da je to dejstvo prednost, na katero smo lahko ponosni (utrinki z letošnjega Tedna kultur v zavihku Dogodki in novice).

Sodelujemo pri izvedbi mednarodnih MLADINSKIH IZMENJAV, katerih namen je ohranjanje vezi z različnimi kulturami in spodbujanje aktivnega državljanstva mladih.

Foto: Boštjan Pucelj

Utrinek iz Tedna kultur, gledališka predstava Zamorka. Foto: Boštjan Pucelj