KAKO GOVORITI O SCHUMANOVI DEKLARACIJI? ODKRIJTE PROJEKT DESIRE!

Odkrite raznolike in inovativne aktivnosti, ki so jih partnerji projekta DESIRE izvedli v Italiji, Bolgariji, Portugalski, Srbiji, Severni Makedoniji, Belgiji, Sloveniji in na Hrvaškem.

O projektu DESIRE

DESIRE – Schumanova deklaracija: Pobuda za oživitev Evrope je projekt, ki ga financira Evropska unija iz programa Evropa za državljane.

Cilj projekta je ozaveščanje ljudi, zlasti mladih o zgodovinskem pomenu Schumanove deklaracije za EU. Namen projekta je aktivno vključevati mlade in jim približati evropsko zgodovino.

Tekom projekta smo sooblikovali umetniška orodja, kot so videi, gledališče, igre, zvočne pripovedi, pri tem so partnerske organizacije podpirale skupine mladih državljanov pri odkrivanju zgodovine in razpravah o vrednotah EU, kot so medkulturni dialog, mir in solidarnost.

Projekt vodi Občina Lavarone iz Italije, konzorcij pa sestavljajo še: Fondazione Belvedere-Gschwent iz Italije, Union of Bulgarian black see local authorities iz Bolgarije, Občina Valongo iz Portugalske, Danube 1245 iz Srbije, Zdruzenie Institut za razvoj na zaednicata iz Severne Makedonije, Administration Communale de Grez-Doiceau iz Belgije, Zavod Boter iz Slovenije , Kulturni centar Osijek iz Hrvaške in ALDA iz Francije.